Sistemes operatius

Què és un sistema operatiu
Els sistemes operatius són el conjunt de programes informàtics que permet l'administració eficaç dels recursos d'un ordinador. Aquests programes treballen només s'ncén l'ordinador, ja que gestionen els dispositius de hardware des dels nivells més bàsics permeten a més la interacció de l'usuari.

Funcions principals:
Permet la comunicació entre l'usuari i l'ordinador mitjançant les ferramentes necessàries que el mateix sistema operatiu ens proporciona. Bàsicament administra els recursos de l'ordinador, coordinant el hardware i organitzant els arxius i directoris en els dispositius d'emmagatzematge del nostre ordinador.

Windows:
Windows és un terme d'origen anglés que significa "finestres". Aquest sistema operatiu té com a funció principal facilitar l'accés de l'usuari a l'ordinador, amb una interfase més bonica i fàcil d'utilitzar, amb nous programes, major velocitat, etc. Aquesta interfase són les seues finestres que.
Imagen relacionada

Linux:
Aquest sistema operatiu va ser dissenyat per proporcionar als usuaris d'ordinadors personals una alternativa lliure o de baix coste. Linux té la reputació de ser un sistema molt ràpid i eficaç i treballa amb comandes i coordenades.
Resultado de imagen de linux

Mac OS:
El MacOS és el sistema operatiu d'Apple per a línies d'ordinadors personals i estàtiques de treball, un sistema perfecte que sols funciona en ordinadors d'Apple i, per tant, no es pot utilitzar en altres ordinadors. El nom d'aquest sistema operatiu va ser creat per Apple per a la seua línia d'ordinadors Macintosh.
Imagen relacionada


Sistemes operatius mòbil:
Els sistemes operatius per a mòbils i tablets més utilitzats són l'Android i el iOS. Aquests són un conjunt de programes de baix nivell que permet a l'usuari l'abstracció de les particularitats del hardware específic del telèfon mòbil i proveeix serveis a les aplicacions mòbils, que s'executen sobre ell.
Imagen relacionada


Webgrafia:

Comentarios

Entradas populares de este blog

Ports i drivers

Conceptes bàsics sobre xarxes

Ús d'Internet - avantatges i inconvenients